Dieta dr Budwig – ustrzeż się przed rakiem

0

Dieta dr BudwigDr Budwig to bardzo ceniona niemiecka biochemik. Zajmowała się wpływem kwasów Omega-3 na zdrowie człowieka. Dzięki swoim badaniom opracowała dietę, która wspomaga leczenie takich schorzeń jak: nowotwory, depresje, alergie, miażdżycę, czy chorobę Alzheimera. Większość z tych chorób to choroby cywilizacyjne, które atakują ludzkość coraz częściej i są bardzo trudne w leczeniu. Stosując dietę dr Budwig obniżamy sobie szansę na zachorowanie na powyższe choroby.

Budwig zasady swojej diety opublikowała w 1951 roku. Wyniki badań, które przeprowadzała nie były na rękę przemysłowi tłuszczowemu. Wiele firm utrudniało pracę dr Budwig, aby zniechęcić społeczeństwo do jej diety, a ją do zaniechania dalszych badań. Z badań dr Budwig wynikało, że nowotwory, nawet te ciężkie, którym onkolodzy nie dawali szansy na wyleczenie po stosowaniu odpowiedniej diety całkowicie znikały. Badania te zostały również powtórzone w późniejszym czasie przez innego lekarza onkologa dr Dana Roehm. Wyniki były podobne i niewiarygodne, nowotwory znikały. Inne choroby także odpuszczały.

Badania obu naukowców potwierdziły, iż przyczyną powstawania większości nowotworów jest zbyt duża produkcja oksydazy. Nienasycone kwasy tłuszczowe są głównym składnikiem enzymów, które biorą udział w rozkładzie oksydazy. Jednak ich przydatne właściwości zostają utracone jeżeli poddajemy je ogrzaniu, gotowaniu i innego rodzaju obróbce termicznej. Budwig zauważyła także, że brak fosfarydów i lipoprotein powoduje, iż nowotwory rozwijają się znacznie szybciej, dlatego tak ważne są w diecie kwasy Omega-3 i należy zadbać o to, aby kwasy te były obecne w naszej diecie. To zapewni nam ochronę przed wieloma chorobami, w tym nowotworami.

Piszemy o dietach, odchudzaniu, sporcie i zdrowym jedzeniu.

Leave A Reply